De Magie van Tuinieren

De magie van tuinieren is een alleszins vernieuwend tuinboek over energetisch tuinieren.

In verhalen en meditatieve passages maak je kennis met de magische kant van tuinieren. Een vlot, toegankelijk tuinboek vol tips, ideeën en praktische aanwijzingen voor iedereen met een hart voor tuinieren.

TuinMagie

Wat kan je van dit bijzondere boek verwachten?

De magie van tuinieren is een tuinboek dat je kijk op tuinieren verandert. Tuincoach Wim Paul van der Ploeg neemt je mee op een inspirerende, transformerende reis door je tuin en je innerlijke belevingswereld.

Het boek reikt je een nieuwe manier aan om in diep bewustzijn een liefdevolle, aandachtige relatie met je tuin en met jezelf op te bouwen.

Als tuinieren voor jou een spiegelend effect heeft, dan draagt
De magie van tuinieren bij tot een verdere verdieping.

Klik hieronder om het te bestellen.

Meer dan 400 tuinliefhebbers gingen je voor.

Wat een parel heb jij de wereld geschonken, echt waar!!! Je boek heeft mij direct tot op het bot geraakt en – ja, letterlijk diep ontroerd. Uit elke regel klinkt jouw liefde voor de natuur op en je voelt als lezer gewoon, dat jij iedereen van harte dezelfde gelukservaring toewenst, als die jij zelf beleeft tijdens het tuinieren. Troostrijk ook, dat jij daarin gelooft en de lezer daarin bij de hand neemt. Je verhaal straalt integriteit en wijsheid uit, ik sta werkelijk versteld – en dan ben ik er nog maar net in begonnen! Ook de foto’s en sowieso de hele vormgeving vind ik bijzonder. Enfin Wim Paul, je begrijpt het waarschijnlijk al: er zijn haast geen woorden voor te vinden, zó indrukwekkend vind ik het resultaat.
Emma Veenstra

Het voorwoord is geschreven door Modeste Herwig. Modeste is een Nederlandse schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper. Hier volgt een deel van haar voorwoord.

Dit boek nodigt uit om je eigen tuin, het werk dat je doet in de tuin en zelfs de tuinplanten door een andere bril te bekijken. Een filosofische bril, een spirituele bril, een bril die je intens leert observeren.

De tuin als leerschool voor geestelijke ontwikkeling. Maar ook een plek die zorg en aandacht nodig heeft om te groeien en bloeien, net als jijzelf.

Door de beeldende tuinbeschrijvingen en de mooie foto’s laat Wim Paul je mee genieten van de tuinen die hij bezoekt. Je krijgt vertrouwen in je tuin én in jezelf. Wim Paul neemt je aan de hand, mee langs het tuinpad, en coacht je zo door de tuin en door het leven.

Een tuinboek die tussen de vele boeken eruit springt! Ik werk al veel in tuinen, maar met dit boek kan je het tuinieren op een andere laag en andere manier ervaren, heel inspirerend! Een veelzijdig tuinboek waarmee je tijdens het tuinieren ook nieuwe gebieden in jezelf kan ontdekken. Op ontdekkingstocht in je tuin en in jezelf! Ik vind het ook een praktisch en toegankelijk boek, waarin je zin krijgt om zelf in de tuin aan de slag te gaan. Een inspirerend, kleurrijk, bezield boek, die ik iedereen aanraad!
Ditmar
Schitterend boek en betrouwbare hovenier om mee te werken.
Ferry Maidman