Hi,

Mijn naam is Wim Paul van der Ploeg (1967)


Ik ben geboren als jongste uit een gezin van 10. Opgegroeid tussen de appelbomen in de Noordoostpolder, het bedrijf van mijn ouders. Ik heb een hoog arbeidsethos.

Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat iedereen in ons gezin meehielp in het bedrijf. Daarmee heb ik ook een fantastische 'opleiding' gehad. En die ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik een echt natuurmens ben.

Een tuin die je inspireert en energie geeft

Voordat ik Energetisch Tuinontwerper werd heb ik de opleiding vakbekwaam hovenier afgerond. Een groot deel van de tijd vind je me buiten, omringd door natuur. Thuis in Arnhem verdiep ik me graag in tal van natuur-, planten- en tuinboeken. Buiten zijn én deze boeken lezen geven me altijd inspiratie.

Natuur én Mens

Natuur staat bij mij op nummer één, naast het contact met mensen. Want juist het contact tussen de mens en de natuur, de planten maakt mij blij. In verbinding met de tuin en met jou als tuinliefhebber kom ik tot leven. Voeg daar een flinke scheut creativiteit aan toe die ik voor jou mag inzetten en dan heb je mijn missie te pakken.

Gebruik je intuïtie bij het tuinieren

Tijdens de cursus Grondbeginselen Energetisch Beheer ontdekte ik wat ik intuïtief al doe. Het verbeteren van de energie, de sfeer in de tuin.

Want bewust als onbewust reageren we allemaal  op sfeer. Je tuin wordt mooier met planten waarvan je intuïtief voelt dat ze bij je passen. Met het gevolg dat je tuin jouw sfeer heeft en jij er blijer van wordt.

In elk seizoen een stralende tuin

Samen met jou een stralende tuin creëren dat is mijn doel. Een tuin waar je blij van wordt als je erin rondloopt of op een mooie plek zit. Een tuin waar je elke dag en in elk seizoen van geniet.

Het ontstaan van mijn boek

In 2016 ontstond mijn boek: De magie van tuinieren over energetisch tuinieren.
Een energetische tuin verrijkt jouw leven. Het tovert een glimlach op je gezicht als je ernaar kijkt, als je in je tuin werkt of er geniet van de rust. Als je het getsjirp van vogels hoort, de kleurrijke bloemen ziet bloeien of de ochtenddauw op de bladeren ziet liggen.

Samen brengen we de magie terug in je tuin

Hoe je dat bereikt? Dat bekijken we samen door mijn intuïtie en plantenkennis te verbinden met jouw smaak, wensen en eigen intuïtie.

Ga nu aan de slag met [jouw onweerstaanbare weggever]

Laat me jouw begeleiden naar [belofte]

>