Tuinlezing - De magie van tuinieren

Een lezing is pas geslaagd wanneer je door de lezing wordt geïnspireerd. Wanneer de lezing je raakt door iets wat je hoort, ziet of voelt. En dat je met andere ogen gaat kijken.

Dat is de intentie van de lezing De magie van tuinieren. Het wil de inspiratie en de verwondering op gang brengen. Enthousiast of enthousiaster worden over tuinieren. Zodat de tuin en de planten in je tuin meer voor je gaan betekenen. Je krijgt dan zin om met je tuin aan de gang te gaan omdat je mooie ideeën hebt gekregen. Hierbij het maakt geen verschil of je een ervaren tuinier bent of dat je een beginnende tuinliefhebber bent. Iedereen kan de liefde voor de tuin en tuinieren eigen maken.

Belangstelling om meer over het prachtige vak tuinieren te leren, zal je verrijken. Wanneer je kennis van tuinieren en tuinplanten groter wordt, zal je een schat aan mogelijkheden zien om jouw tuin mooier te maken. Met het gevolg dat je meer van je tuin zal genieten.

De schoonheid van planten kun je uitdrukken in woorden als prachtig, bijzonder, heerlijk geurend of een lust voor het oog. Wanneer je planten in je tuin ziet groeien en vervolgens ziet bloeien dan verrijkt dat je ervaring. Planten zorgen voor leven in je tuin, ze brengen sprankeling, en ze benadrukken de vier jaargetijden.

De lezing De magie van tuinieren wil jouw enthousiasme over tuinen, tuinieren en planten aanwakkeren en verder stimuleren zodat je mooie tuinmomenten mag ervaren.

Tijdens de lezing gaat het begrip tuinbeleving voor jou leven. Je wordt bewust van sfeer en uitstraling van een tuin. Mogelijk onderken je daardoor het belang dat uitstraling, sfeer of energie een waardevol uitgangspunt zijn voor het maken van een mooi tuinontwerp met een bijpassend beplantingsplan.

De magie van tuinieren is een interessante lezing voor een ieder die verder wil kijken dan de plant of de tuin. Je gaat zien en ervaren wat de beleving van een tuin met je doet. Door bewust te worden van de uitstraling die planten hebben en door het belang van vormgeving te beseffen, ga je meer in de tuin zien.

De lezing brengt je in een andere dimensie over tuinen en tuinieren. Een dimensie die verder gaat dan wat je hoort en ziet. De spiegelende momenten tijdens de lezing laten je verder denken en voelen over je tuin en over je leven. Wie weet is het de overgang van de 3e naar de 5e dimensie.

De rijkdom aan planten komt tijdens de tuinlezing voorbij. Er zijn veel bijzondere tuinplanten en er zijn bijzonder veel tuinplanten. Ze dragen allemaal in grote mate bij aan de tuinbeleving. In de tuin is plaats voor eenjarige planten en tweejarige planten, bollen, knollen en planten met wortelstokken. Er is ruimte voor vaste planten; wintergroene vaste planten en bladverliezende vaste planten. Klimplanten, heesters en bomen zijn erg waardevol in de tuin. En de waterplanten, grassen en varens dragen hun steen bij met hun unieke uitstraling en kwaliteiten.

Er is aandacht voor zichtlijnen in de tuin en voor de kenmerken van een mooi tuinontwerp.

Door de uitleg en door langer en beter te kijken ga je meer zien en meer waarderen. Een gevoel van herkenning, blijdschap en enthousiasme borrelt dan naar de boven.

Het voordeel van de lezing is dat de waardevolle onderdelen van tuinen en tuinieren kernachtig worden besproken, in een voor iedereen begrijpbare uitleg. Het prachtige beeldmateriaal van zelfgemaakte foto’s, maakt elke toelichting helder. Hierdoor ga je mogelijkheden zien voor je eigen tuin. Dat maakt de cirkel rond.

Tijdens de lezing het gelijknamige boek: De magie van tuinieren kopen. Met dit boek in je bezit heb je de gelegenheid om inspiratie op te doen wanneer jou dat uitkomt.

De lezing en het boek bieden inspiratie om zelf voor magie in je in je eigen tuin te zorgen.