Tuinconsult

Wanneer je me kent, dan zal het je duidelijk zijn dat alles wat met de tuin te maken heeft, als een tweede natuur voor me is.

Door honderden klanten van dienst te zijn geweest met het maken van tuinontwerpen, beplantingsplannen, aanleg en onderhoud, weet ik wat belangrijk is.

Het is niet alleen de kennis, het is de praktijkervaring waardoor ik weet wat werkt. Jij kunt hiervan profiteren.

Mijn aanbod is niet eenvoudigweg goede raad. Het is doordacht. Er ligt een stevige basis onder (mensen die me kennen weten dit).

Ik ken de voordelen van bepaalde keuzes. En ik ken eventuele nadelen van andere keuzes in een dezelfde situatie. Met een goede start in je tuin ben je al ruim over de helft dat het eindresultaat prachtig zal zijn.

 

Lange termijn visie

Mijn werkwijze en aanpak bij ‘de klanten in de tuin’ is gebaseerd op een lange termijn visie. Het is kijken naar en rekening houden met de effecten voor de lange termijn. Dit geldt voor het ontwerp, het beplantingsplan, elke aanpassing of gewenste verbetering van je tuin.

De lange termijn visie geldt ook voor het tuinconsult. Een tuin heb je voor jaren. Daar wil je jaren van genieten.

 

Structuur

De structuur is onderdeel van de lange termijn visie. Bij het maken van het ontwerp is de vormgeving, de structuur, erg belangrijk. De structuur moet staan als een huis. Het ontwerp of de structuur wordt zo bepaald dat dit voor jaren goed is. Binnen de gekozen structuur kunnen details indien nodig in een later stadium worden aangepast.

 

Energetisch Tuinieren

Mijn specialisatie is energetisch tuinieren. Dit is de gevoelsmatige manier van tuinieren. Elke ingreep zorgt voor het verhogen van de energie van de tuin. Deze benadering is onderdeel van het tuinconsult.

Het gevolg van energetisch tuinieren ervaar je wanneer je tuin mooi, aangenaam, stil, harmonieus, fijn, prachtig of sfeervol is. Wanneer je een blij gevoel bij je tuin hebt.

 

Maatwerk

Elke tuin is uniek, elk mens is uniek en de tuinomstandigheden van elke zijn ook uniek. Met dit gegeven is maatwerk aan de orde. Wanneer je een tuin wenst die je met een 6 beoordeelt, dan volstaat een doorsnee advies.

Ik lever geen dertien in een dozijn werk. Mijn dienst is persoonlijk maatwerk voor jouw tuin en jouw tuinwensen. Jouw wensen plus de omstandigheden zijn het uitgangspunt van mijn antwoord, aanbod en oplossing. Het moet zo zijn dat je blij bent of wordt van het resultaat.

 

Expert

Ik begrijp dat je wilt weten met wie je te maken hebt voordat je een tuinconsult aanvraagt. Mocht je me nog niet kennen, dan kun je hieronder een indruk krijgen van m’n expertise.

Ik word gevraagd door klanten die zelf een hovenier hebben. Deze tuinliefhebbers komen bij mij met specifieke vragen, omdat hun eigen hovenier ze niet kan beantwoorden.

Jaren geleden zei een klant tegen me (een echte plantenliefhebber met een tuin vol bijzondere planten): ‘Jij wéét ook wat van planten.’

Ik word gevraagd door collega-hoveniers en tuinontwerpers om hen te adviseren over het ontwerp, om beplantingsplannen te maken en hen van dienst te zijn over uiteenlopende tuinonderwerpen.

Het beplantingsplan van een landschapsarchitect ‘moest’ ik corrigeren. Ik zag dat enkele plantensoorten in het plan, bij toepassing zouden gaan mislukken.

Een van de deelnemers van mijn online tuincursus: ‘In 3 maanden je tuin mooier’ schreef over mij: ‘bescheiden aanwezigheid en veel deskundigheid’. (Ik laat het aan jou over wat jij ervaart wanneer ik jou van dienst ben).

 

Slagen met je tuin

Ik wens je dat je slaagt met jouw tuin. Een tuinconsult is een goed begin. Met de onderstaande onderwerpen kan ik je van dienst zijn:

✓ Structuur aanbrengen in de tuin of de indeling verbeteren

✓ Het maken van een tuinontwerp (vormgeving)

✓ Het maken van een beplantingsplan

✓ Vragen over de beplanting

✓ Het gebruik van materialen

 

Samengevat

Mijn tuinconsult is gebaseerd op: scholing, kennis, ervaring, gevoel en intuïtie.

Hoe zou het voor je zijn wanneer jij blij bent met jouw tuin?

 

Online Tuinconsult

Je kunt contact met me opnemen voor een online tuinconsult. Via deze link kun je mij een bericht sturen:

https://tuinmagie.com/contact/

Vervolgens neem ik contact met je op om een afspraak in te plannen.

 

Tuinconsult ter plaatse

N.B. Wil je een Tuinconsult bij jou in je tuin, schrijf dit duidelijk in je bericht.